Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Oblaty śląskie orzechowe 30g
Oblaty Śląskie orzechowe to delikatna i lekkostrawna przekąska. Oblaty to pojedyncze, okrągłe wafle o różnych smakach, pieczone na Śląsku od końca XIX wieku. Ich wypiek zarówno w piekarniach jak i wielu śląskich domach odbywał się w żeliwnej, często zdobionej grawerem formie zwanej żelozkiem albo klyszczami. Delikatny aromat wafli uzyskano przez smarowanie form pszczelim woskiem oraz olejami o posmaku orzechów, migdałów, a nawet zamorskich korzeni. Polecane jako drugie śniadanie na słodko lub w przerwie pomiędzy posiłkami.
Składniki: mąka pszenna, cukier, orzechy laskowe prażone 4,5%, olej rzepakowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromat.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1830 kJ (434 kcal)
Tłuszcz: 9,7 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 9,8 g
Białko: 10,2 g
Sól: 0,036 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 23 szt.
Waga produktu: 30 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka pszenna, orzechy laskowe prażone 2%.