Mąka orkiszowa razowa Bio 1kg

Mąka orkiszowa razowa bio bogata jest w białko, błonnik pokarmowy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B, A, E, D, oraz cynk, żelazo, fosfor, krzem. Orkisz zawiera dużo fitosteroli, które obniżają poziom cholesterolu, działają przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, hamują procesy alergiczne, wzmacniają odporność. Mąka nadaje się świetnie do wypieku chleba, ciast, można z niej lepić pierogi i robić naleśniki.

Składniki: maka orkiszowa razowa Bio


Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1400 kJ (330kcal)
Tłuszcz: 2,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
Węglowodany: 63,6g
w tym cukry: 1,3g
Białko: 13,3g
Sól: 0,03g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 1kg
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: produkt zawiera gluten, może zawierać sezam, soję i orzechy.