Fruktoza żelująca 3:1

Badania potwierdzają jej korzystne działanie na mięsień sercowy. Fruktoza jako naturalny cukier znalazła zastosowanie w przemyśle spożywczym i farmaceutycznym. Największe spożycie notuje się w Stanach Zjednoczonych Ameryki. Fruktozą słodzi się napoje owocowe, mleczne, alkoholowe, świeże i mrożone owoce, konfitury, galaretki, lody i inne desery oraz przetwory owocowe i warzywne. Wykorzystuje się ją do produkcji czekolad i wyrobów czekoladowych, a także słodkich wypieków, zarówno na użytek domowy, jak i na skalę przemysłową.

Składniki: fruktoza, pektyna - substancja zagęszczająca, kwas cytrynowy i cytrynian wapnia - regulator kwasowości.

Producent: Boifan

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1650,7 kJ (388,7 kcal)
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0 g
Węglowodany: 95,8 g
w tym cukry: 95,8 g
Błonnik: 2,76 g
Białko: 0 g
Sól: 0,015 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 6 szt.
Waga produktu: 500g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie