Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Oblaty śląskie tradycyjne light folia 22g
Oblaty to pojedyncze, okrągłe wafle o różnych smakach, pieczone na Śląsku od końca XIX wieku. Ich wypiek zarówno w piekarniach jak i wielu śląskich domach odbywał się w żeliwnej, często zdobionej grawerem formie zwanej żelazkiem albo klyszczami. Delikatny aromat wafli uzyskuje się przez smarowanie form pszczelim woskiem oraz olejami o posmaku orzechów, migdałów, a nawet zamorskich korzeni. Do pieczenia oblatów używa się wyłącznie najlepszej jakości składników, a ich wyśmienity smak i unikalny wygląd powodują, że do dzisiaj pozostają obiektem pożądania zarówno dzieci jak i dorosłych. Śląskie oblaty-smak tradycyjny w wersji light bez dodatków.
Składniki: mąka pszenna, olej rzepakowy, mleko odtłuszczone w proszku, sól.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 638 kJ (390 kcal)
Białko: 8,4 g
Węglowodany: 73,7 g
Tłuszcz: 2,2 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 23 szt.
Waga produktu: 22g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie