Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Czekolada mleczna bez dodatku cukru 100g
Czekolada mleczna o zmniejszonej wartości energetycznej, bez dodatku cukrów. Czekolada nie zawiera oleju palmowego i glutenu. Wartość energetyczną zmniejszono o 30% oraz brak dodatku cukrów w porównaniu do zwykłej czekolady mlecznej.
Składniki: substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca; polidekstroza; mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, słodka serwatka w proszku, emulgatory: lecytyna (z soi), E476; aromaty. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 25%.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1627 kJ (393 kcal)
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tł. nasycone: 16 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 12 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,51 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 100 g
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Informacja alergiczna: mleko w proszku pełne, werwatka w proszku, lecytyna (z soi). Może zawierać migdały, orzechy laskowe, orzechy makadamia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.