Czekolada mleczna bez dodatku cukru 100g

Czekolada mleczna o zmniejszonej wartości energetycznej, bez dodatku cukrów. Czekolada nie zawiera oleju palmowego i glutenu. Wartość energetyczną zmniejszono o 30% oraz brak dodatku cukrów w porównaniu do zwykłej czekolady mlecznej. 

Składniki: substancje słodzące: maltitol, erytrytol; substancja wypełniająca; polidekstroza; mleko w proszku pełne, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, słodka serwatka w proszku, emulgatory: lecytyna (z soi), E476; aromaty. Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 25%. 

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1627 kJ (393 kcal)
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tł. nasycone: 16 g
Węglowodany: 42 g
w tym cukry: 12 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,51 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 100 g
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Informacja alergiczna: mleko w proszku pełne, werwatka w proszku, lecytyna (z soi). Może zawierać migdały, orzechy laskowe, orzechy makadamia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.