Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Czekolada gorzka 60% kakao bez dodatku cukru 100g
Czekolada gorzka o zmniejszonej wartości energetycznej 60% kakao. Czekolada nie zawiera oleju palmowego i glutenu. Wartość energetyczną zmniejszono o 4% poprzez obniżenie zawartości tłuszczu oraz brak dodatku cukrów w porównanu do czekolady gorzkiej o zawartości kakao minimum 60%.
Składniki: miazga kakaowa, substancaj słodząca: erytrytol, kako w proszku, substancja wypełniająca: polidekstroza, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, substancja zagęszczająca: karagen, emulgatory: lecytyna (z soi), E 476, aromaty. Masa kakowa minimum 60%.
Wartość odżywcza na 100g
Wartośc energetyczna: 1449 kJ (346 kcal)
Tłuszcz: 29 g
w tym kwasy tł. nasycone: 18 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 29 g
Białko: 8,7 g
Sól: 0,03 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 100 g
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Informacja alergiczna: tłuszcz mleczny, lecytna (z soi). Może zawierać migdały, orzechy makadamia, orzechy laskowe. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.