Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Czekolada gorzka bez dodatku cukru 100g
Czekolada gorzka o zmniejszonej wartości energetycznej. Czekolada nie zawiera oleju palmowego i glutenu. Wartość energetyczną zmniejszono o 4% poprzez obniżenie zawartości tłuszczu.
Składniki: miazga kakaowa, substancaj słodząca: maltitol, substancja wypełniająca: polidekstroza, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), E 476. Masa kakaowa minimum 40%. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1540 kJ (373 kcal)
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tł. nasycone: 15 g
Węglowodany: 43 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 4,6 g
Sól: 0,01 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 100 g
Kraj pochodzenia: Szwajcaria
Informacja alergiczna: emulgatory lecytyny z soi. Może zawierać mleko, migdały, orzechy makadamia, orzechy laskowe.