Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mąka niskobiałkowa 1kg
Mąka niskobiałkowa to produkt bezglutenowy. Mąka niskobiałkowa to doskonała alternatywa dla osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą spożywać tradycyjnej mąki zawierającej gluten. Dobrze sprawdza się do wypieków, ciast, ciasteczek, naleśników i omletów.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, błonnik roślinny, substancje zagęszczające: guma guar i E 466,, glukoza, ckier, eumlgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz lecetyna rzepakowa.
Przepis na chleb: 500 g mąki wymieszać z 8 g drożdży instant. Dodać 15 g cukru, 5 g soli, 20 g oleju i 500 g wody o temperaturze 35'C. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Ciasto umieścić w wysmarowanych olejem formach do 1/3 ich wysokości. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Na dolną półkę piekarnika wstawić blachę i nagrzać go do 240'C. Wyrośnięte ciasto posmarować wodą, wstawić do nagrzanego piekarnika. Na umieszczoną blachę wlać 100 ml zimnej wody w celu zaparowania. Chleb wypiekać przez 35-45 minut. Produkt można zastosować do zagęszczania sosów, sporządzania naleśników, pierogów, makaronów i ciast.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1509 kJ (356 kcal)
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 2,0 g
Białko: 0,48 g
Sól: 0,19 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 1kg
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja alergiczna: skrobia pszenna, Produkt może zawierać: jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne, sezam.