Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mlutli mix mieszanka bezglutenowa 1kg
Bezglutenowa mąka Multi Mix. Mieszanka bezglutenowa ogólnego zastosowania do wypieków i ciast na naleśniki, pierogi, kluski, kopytka. Opracowana specjalnie dla osób nietolerujących glutenu, bez pszenicy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Propozycja wykonania
NALEŚNIKI
Składniki: 100 g mieszanki, 2 jajka, 230 ml mleka, 2 łyzki oleju + olej do smażenia, 2 łyżki cukru
Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do misy i mieszamy mikserem do uzsykania gładkiej masy o konstystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 łyzki oleju, następnie wylewamy cieńką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
BABECZKI
Składniki: 4 jajka, 100 g cukru, 16 g cukru waniliowego, 200 ml oleju, 250 g mieszanki, 7 g proszku do pieczenia BEZGLUTEN, 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 12 papilotek.
Wykonanie: Jaja ucieramy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 5 min do uzyskania jasnej, puszystej masy. Następnie zmniejszamy obroty na najniższe i dodajemy olej, mieszankę, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy ręcznie. Ciasto przekładamy do przygotowanych papilotek i pieczemy w 170'C przez około 25 min do zarumienienia powierzchni (zalecamy pieczenie bez termoobiegu).
Propozycja wykonania
NALEŚNIKI
Składniki: 100 g mieszanki, 2 jajka, 230 ml mleka, 2 łyzki oleju + olej do smażenia, 2 łyżki cukru
Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do misy i mieszamy mikserem do uzsykania gładkiej masy o konstystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 łyzki oleju, następnie wylewamy cieńką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
BABECZKI
Składniki: 4 jajka, 100 g cukru, 16 g cukru waniliowego, 200 ml oleju, 250 g mieszanki, 7 g proszku do pieczenia BEZGLUTEN, 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej, 12 papilotek.
Wykonanie: Jaja ucieramy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 5 min do uzyskania jasnej, puszystej masy. Następnie zmniejszamy obroty na najniższe i dodajemy olej, mieszankę, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy ręcznie. Ciasto przekładamy do przygotowanych papilotek i pieczemy w 170'C przez około 25 min do zarumienienia powierzchni (zalecamy pieczenie bez termoobiegu).
Producent: Bezgluten
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1512 kJ (357 kcal)
Tłuszcz: 3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,4 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,03 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 1 kg
Kraj pochodzenia: Polska