Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Naleśnikowo - Pierogowa mieszanka bezglutenowa 500g
Doskonała mieszanka do sprządzenia ciasta na pyszne pierogi, naleśniki i makaron. Świetna alternatywa dla osób, które nie mogą spożywać glutenu.
Polecany sposób przyrządzania: Pierogi
Składniki:
0,5 kg naleśnikowo-makaronowo-pierogowej mieszanki bezglutenowej
2 jajka lub 20g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU
80 ml wody
5g soli
10g cukru
30g oleju
300 ml wody(temperatura około 20'C)
Wykonanie: Zamiennik jajka (20g) zmiksować z wodą (80ml), dodać do mąki pierogowo-naleśnikowo-makaronowej (zamiast zamiennika jajka można dodać 2 jajka). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Wszystko dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałozyć farsz, kółka złożyć na półi dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar i hydroksypropylo metyloceluloza, błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja spulchniająca: soda.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1452 kJ (342 kcal)
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 5.9 g
Białko: 2.1 g
Sól: 1.3 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Kraj pochodzenia: Polska