Mąka z tapioki 400g

Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Zawiera bardzo dużo lekkostrawnych węglowodanów i niewiele białka. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Tapioki w postaci mąki używa się jako zagęszczacza do sosów, musu owocowego czy lukrów.

Składniki: tapioka, woda.

Producent: Merre

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1479 kJ (348 kcal)
Tłuszcze: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,03 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 400g
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie