Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Makaron łazanki bez glutenu 500g
Makaron jest przeznaczony dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dla osób zdrowych. Spożywanie tego typu makaronu zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie, w związku z tym nie występują typowe dolegliwości. Poza tym makaron z kukurydzy polecany jest sportowcom i osobom prowadzącym aktywny tryb życia, ponieważ łatwo się trawi i poprzez nie zaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Zatem można polecić go osobom, które mają zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Jednocześnie ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.
Składniki: mąka kukurydziana.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1466 kJ ( 345 kcal)
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,018 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Rumunia
Informacje alergiczne: w zakładzie produkuje się tylko produkty bezglutenowe