Makaron nitki bez glutenu 500g

Makaron jest przeznaczony dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz dla osób zdrowych. Spożywanie tego typu makaronu zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie, w związku z tym nie występują typowe dolegliwości. Poza tym makaron z kukurydzy polecany jest sportowcom i osobom prowadzącym aktywny tryb życia, ponieważ łatwo się trawi i poprzez nie zaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Makaron nie zawiera cholesterolu i jajek. Zatem można polecić go osobom, które mają zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Jednocześnie ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów. Makaron świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy.

Składniki: mąka kukurydziana, woda.

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1466 kJ (345 kcal)
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 5,5 g
Sól: 0,018 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Rumunia
Informacje alergiczne: w zakładzie produkuje się tylko produkty bezglutenowe