Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mąka ryżowa bezglutenowa 500g
Mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem. Polecana do wypieków: chleba, ciast, ciastek a także jako dodatek do naleśników lub pierogów. Dodana do sosów lub zup będzie działać zagęszczająco. Z mąki ryżowej wykonuje się papier ryżowy, popularny w kuchni azjatyckiej. Zawiera błonnik, magnez, Witaminy z grupy B (B1, B2, B5, B12), nie zawiera tzw; "złego cholesterolu". Mąka ryżowa pełnoziarnista posiada naturalną, delikatną słodycz, która sprawia, że przygotowywane z niej potrawy mają delikatny, słodkawy aromat, który jest szczególnie wyczuwalny w pieczywie, naleśnikach, plackach i różnego rodzaju panierkach. W związku z tym, że mąka ryżowa nie zawiera glutenu, nie jest tak klejąca jak mąka pszenna. Dlatego wypieki mogą być zbyt kruche i się rozsypywać. Zalecane jest aby łączyć mąkę ryżową z innymi mąkami np; mąką ziemiaczana (ma to na celu związanie wszystkich składników). Zawiera mało kalorii, ma niski indeks glikemiczny i jest lekkostrawna. Zaleca się przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: mąka ryżowa bezglutenowa
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1519 kJ (363 kcal)
Białko: 7,2 g
Węglowodany: 79,6 g
Tłuszcz: 0,7 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500g
Kraj pochodzenia: Polska