Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Maka jaglana bezglutenowa 500g
Mąka jaglana uzyskana jest z obłuszczonego ziarna prosa. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem. Bardzo dobrze łączy się z mąką pszenną. Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróznia je delikatny smak. Polecana do wyrobu ciasteczek w połączeniu z mąką ryżową, a także do naleśników i placków w połączeniu z mąką gryczaną. Doskonała również do zagęszczenia potraw, gdyż nie tworzy grudek i ma neutralny smak. Bogata w białko, witaminy z grupy B oraz witaminę E, wapń, żelazo, potas, krzem i magnez. Lekkostrawna i odżywcza. Pomaga utrzymać właściwą równowagę zasadową organizmu oraz zwalczać zakwaszenie. Przechowywać w suchym miejscu.
Składniki: mąka jaglana bezglutenowa
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1469 kJ (351 kcal)
Białko: 9,1 g
Węglowodany: 68,1 g
Tłuszcz: 3,8 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500 g
Kraj pochodzenia: Polska