Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Maka quinoa bezglutenowa 500g
Mąka z quinoa to mąka o wysokiej zawartości białka. Poleca się ją stosować w połączeniu z innymi mąkami a nie samodzielnie. Quinoa- komosa ryżowa uprawiana jest od tysiącleci w Ameryce Południowej. Nazywana jest nawet „złotem Inków”. Quinoa to bogate źródło białka, błonnika pokarmowego i witamin z grupy B. Zawiera też kwas foliowy i wiele składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, potas, cynk i fosfor. Zaleca się stosować proporcję podczas używania tej mąki, 80% mąki tradycyjnej oraz 20% maki z quinoa. Można stosować z powodzeniem dla wypieków takich jak: nalesniki, pieczywo, babeczki, ciasta i ciasteczka.
Składniki: mąka quinoa bezglutenowa
Producent: BJOS
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500g
Kraj pochodzenia: Polska