Mąka kukurydziana bezglutenowa 500g

Mąka kukurydziana, ze względu na wysoką zawartość skrobi może być stosowana do wypieków zamiast mąki pszennej. Duża wartość dietetyczna mąki jest wynikiem zawartości białka, witamin z grupy B, E, A oraz błonnika pokarmowego, który jako niestrawny węglowodan ułatwia proces trawienia. Mąka kukurydziana zawiera znaczne ilości składników mineralnych, a wśród nich: fosfor, magnez, selen, kobalt i potas. Produkt nie zawiera genetycznie modyfikowanych organizmów. Mąkę kukurydziana dobrze sprawdzi się jako główny składnik w przygotowaniu tortilli lub placków kukurydzianych. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki: mąka kukurydziana bezglutenowa

Producent: BJOS

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1603 kJ (383 kcal)

Białko: 7,0 g

Węglowodany: 84,0 g

Tłuszcz: 2,0 g 

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500g
Kraj pochodzenia: Polska