Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Mąka kukurydziana bezglutenowa 500g
Mąka kukurydziana, ze względu na wysoką zawartość skrobi może być stosowana do wypieków zamiast mąki pszennej. Duża wartość dietetyczna mąki jest wynikiem zawartości białka, witamin z grupy B, E, A oraz błonnika pokarmowego, który jako niestrawny węglowodan ułatwia proces trawienia. Mąka kukurydziana zawiera znaczne ilości składników mineralnych, a wśród nich: fosfor, magnez, selen, kobalt i potas. Produkt nie zawiera genetycznie modyfikowanych organizmów. Mąkę kukurydziana dobrze sprawdzi się jako główny składnik w przygotowaniu tortilli lub placków kukurydzianych. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: mąka kukurydziana bezglutenowa
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1603 kJ (383 kcal)
Białko: 7,0 g
Węglowodany: 84,0 g
Tłuszcz: 2,0 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 500g
Kraj pochodzenia: Polska