Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Galaretka z agarem o smaku wieloowocowym 45g
Galaretka z agarem o smaku wieloowocowym jest produktem bezglutenowym. Galaretka szybko tężeje i nie zawiera żelatyny. Doskonale się sprawdzi do deserów, ciast i żelek. Galaterka jest odpowiednia dla wegetarian i wegan, oraz osób stosujących dietę bezglutenową. Zaleca się przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: izomaltuloza*, sok wieloowocowy w proszku 7,7%(maltodekstryna, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony przecierowy sok: cytryny, limonki, pomarańczy, grejpfruta, ananasa, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy,cytrynian sodu:cukier), substancja żelująca: agar aromaty, barwniki: kompleksy miedziowe chlorofilin, beta-karoten.
*izomaltuloza jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest całkowicie trawiona i przyswajalna. Dostarcza energii w formie glukozy przez dłuższy czas. Nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dlatego sprzyja prawidłowej mineralizacji zębów.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Galaretkę doprowadzićdo wrzenia, a następnie gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Przelać do naczynia, wystudzić. Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1587 kJ (374 kcal)
Tłuszcz: 0 g
W tym kwasy tł. nasycone: 0 g
Węglowodany: 91 g
w tym cukry: 84 g
Błonnik: 4,7 g
Białko: 0 g
Sól: 1,4 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 45 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.