Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Galaretka z agarem truskawkowa 45g
Galaretka o smaku truskawkowym z agarem w proszku jest produktem bezglutenowym. Galaretka szybko tężeje i nie zawiera żelatyny. Doskonale się sprawdzi do deserów, ciast i żelek. Galaretka jest odpowiednia dla wegetarian i wegan oraz osób stosujących dietę bezglutenową. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Galartekę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Przelać do naczynia, wystudzić. Wedlug uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki). Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
Składniki: izomaltuloza(jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest całkowicie trawiona i przyswajalna. Dostarcza energii w formie glukozy przez dłuższy czas. Nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dlatego sprzyja prawidłowej mineralizacji zębów)
sok truskawkowy w proszku 13%(maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy) substancja żelująca; agar, aromaty.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1565 kJ (369 kcal)
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 90 g
w tym cukry: 82 g
Błonnik: 3,3 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,01 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 45 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.