Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Jagoda w syropie
Nasze babcie wykorzystywały świeże jagody przy leczeniu zaparć, mają one jednocześnie działanie przeciwbiegunkowe, jednym słowem działają według potrzeby organizmu. Sok jagodowy bardzo dobrze sprawdza się w zatruciach pokarmowych gdyż wychwytuje szkodliwe toksyny. Owoce suszone działają tylko przeciwbiegunkowo, antyseptycznie oraz przeciwgorączkowo. Napar z suszonych owoców działa uspokajająco i przeciwbólowo. Syrop z jagody wspomaga walkę z kaszlem i infekcjami górnych dróg oddechowych. Spożywanie jagód i ich przetworów poprawia wzrok. Wszystkie te zalety dodatkowo wspomaga fakt, że jagody są bardzo smacznym owocem z możliwościom wszelakiego zastosowania w kuchni.
Składniki: jagody leśne, woda, cukier.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 202 kcal
Białko: 0,2 g
Węglowodany: 50,0 g
Tłuszcz: 0,2 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 6 szt.
Waga produktu: 270g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie