Migdały całe extra 200g

Migdały są bogatym źródłem witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym powstawaniu wolnych rodników). A zatem chronią nas przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami,  udarem mózgu, obniżeniem odporności i przedwczesnym starzeniem się. Ich atutem jest także zawartość pokaźnej ilości białka (zalecane w diecie wegetariańskiej).  Zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, czyli składniki usprawniające funkcje mózgu zapewniając tym samym lepsza pamięć i koncentrację. Z tego względu migdały poleca się uczniom oraz wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej przyswajać wiedzę.

Składniki: Migdały całe extra

Producent: Bjos

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 2579 kJ  (616 kcal)
Białko: 20,0 g
Węglowodany: 13,0 g
Tłuszcz: 52,0 g 

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 200 g
Kraj pochodzenia: USA
Informacja alergiczna: migdały