Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Migdały Bio 150g
Migdały to pestki owoców drzewa - migdałowca pospolitego. Migdałowiec jest drzewem oraz bliskim krewnym moreli, czereśni, śliw i brzoskwini.
Jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do dekoracji ciast i tortów.
WARTO WIEDZIEĆ
Migdały są bogatym źródłem witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym powstawaniu wolnych rodników. A zatem chronią nas przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu, obniżeniem odporności i przedwczesnym starzeniem się.
Zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, czyli składniki usprawniające funkcje mózgu zapewniając tym samym lepsza pamięć i koncentrację. Z tego względu poleca się uczniom oraz wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej przyswajać wiedzę.
Migdały są w 100% produktem ekologicznym.
Składniki: migdały ekologiczne 100%.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 2525 kJ (612 kcal)
Tłuszcz: 54 g
w tym kwasy tł. nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 5,4 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 19 g
Sól: 0 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 12 szt.
Waga produktu: 150 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja allergiczna: migdały, może zawierać sezam, soję, orzechy i gluten.