Migdały Bio 150g

Migdały to pestki owoców drzewa - migdałowca pospolitego. Migdałowiec jest drzewem oraz bliskim krewnym moreli, czereśni, śliw i brzoskwini.

Jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do dekoracji ciast i tortów.

WARTO WIEDZIEĆ
Migdały są bogatym źródłem witaminy E, która jest przeciwutleniaczem zapobiegającym powstawaniu wolnych rodników. A zatem chronią nas przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu, obniżeniem odporności i przedwczesnym starzeniem się.

Zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, czyli składniki usprawniające funkcje mózgu zapewniając tym samym lepsza pamięć i koncentrację. Z tego względu poleca się uczniom oraz wszystkim tym, którzy chcą jak najlepiej przyswajać wiedzę.

Migdały są w 100% produktem ekologicznym.

Składniki: migdały ekologiczne 100%.

Producent: Bio Life

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 2525 kJ (612 kcal)
Tłuszcz: 54 g
w tym kwasy tł. nasycone: 4,1 g
Węglowodany: 5,4 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 19 g
Sól: 0 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 12 szt.
Waga produktu: 150 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja allergiczna: migdały, może zawierać sezam, soję, orzechy i gluten.