Kurkuma szafran indyjski 100g

Kurkuma (szafran indyjski) ma łagodny korzenny smak iz apach. Stosowana w krajach Azji Południowej w hinduskiej kuchni wegetariańskiej, szczególnie jako przyprawado dań z fasoli i soczewicy. Może być dodawana do sosów, musztardy i makaronów. Kurkumy używa się ponadto do barwienia jaj na twardo, do omletów, sosów, sałatek, ryżu, zup kremowych, krabów, ostryg i mięczaków. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i wszelkim potrawom z drobiu. Kurkumy mozna dodawać do jajecznicy, róznych legumin, rosołu drobiowego, warzyw, sera, klusek, makaronów, baraniny, wołowiny, kurczaka, łososia,krewetek, krabów i marynat. Przyprawia się nią również sosy: musztardowy, rybny, curry i serowy. Kurkuma wpływa korzystnie na powstawanie i wydzielanie soków trawiennych. 

Składniki: kurkuma.

Producent: Kaldysz

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 100 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Kraj pochodzenia: Indie