Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Kurkuma szafran indyjski 100g
Kurkuma (szafran indyjski) ma łagodny korzenny smak iz apach. Stosowana w krajach Azji Południowej w hinduskiej kuchni wegetariańskiej, szczególnie jako przyprawado dań z fasoli i soczewicy. Może być dodawana do sosów, musztardy i makaronów. Kurkumy używa się ponadto do barwienia jaj na twardo, do omletów, sosów, sałatek, ryżu, zup kremowych, krabów, ostryg i mięczaków. Nadaje charakterystyczny smak rosołom i wszelkim potrawom z drobiu. Kurkumy mozna dodawać do jajecznicy, róznych legumin, rosołu drobiowego, warzyw, sera, klusek, makaronów, baraniny, wołowiny, kurczaka, łososia,krewetek, krabów i marynat. Przyprawia się nią również sosy: musztardowy, rybny, curry i serowy. Kurkuma wpływa korzystnie na powstawanie i wydzielanie soków trawiennych.
Składniki: kurkuma.
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 100 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Kraj pochodzenia: Indie