Papryka ostra 100g

Papryka ostra nadaje potrawom szczególnie pikantny smak. Dodaje się jej w niewielkich ilościach do gulaszu, mięs, ryb, zup, potraw jarzynowych i sosów. W kuchni Meksyku stanowi jeden z głównych składników. Papryka zawiera witaminy C, A i E. Witaminy te poprawiają kondycję naczyń krwionośnych, osłabiają szkodliwe działanie złego cholesterolu, hamują starzenie się komórek i wzmacniają odporność. Sproszkowana ostra papryka poprawia trawienie i pobudza apetyt. Papryka zawiera w sobie kapsaicyna, która nadaje papryce piekący smak. Ma działanie rozgrzewające i przeciwbólowe. Ostrą paprykę należy jednak jeść z umiarem, by nie podrażnić przewodu pokarmowego.

Składniki: papryka.

Producent: Kaldysz

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 10 szt.
Waga produktu: 100 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Kraj pochodzenia: Indie