Łuska kakaowa 500G

Łuska kakaowa jest alternatywą dla kako lub kawy zbozowej. Łuska ma dużą zawartość składników mineralnych, wapnia, magnezu, fosforu, sodu, potasu oraz błonnika. Błonnik obniża poziom cholesterolu oraz pomaga w utrzymaniu stabilnego poziomu cukru we krwi. Ma działanie pobudzające, dodaje nam energii i poprawia kondycję psychiczną.

Łuska kakaowa może być stosowana do ciast i jogurtów zamiast kakao.


Propozycja podania: Zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok. 10 minut, potem przecedzamy, dodajemy mleko i cukier, następnie gotujemy jeszcze kilka minut. Ilość cukru zależy od upodobania.

Składniki: łuska kakaowa

Producent: Bracia Cyba

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 965 kJ (234 kcal)
Tłuszcz: 2,1 g
w tym kwasy tł. nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 10,7 g
w tym cukry: 5,2 g
Błonnik: 56,9 g 
Białko: 14,7 g
Sól: 0,010 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 500 g