Fasola mung zielona 400g

Fasola mung to ważny składnik wielu dań kuchni azjatyckiej, ze względu na dużą ilość dobrze przyswajalnego białka sprawdza się również w kuchni wegetariańskiej. Drobne fasolki o długości od 2 do 4 mm, w kolorze od żółtego do ciemnozielonego spożywane są zarówno w postaci gotowanej, jak i surowej (po skiełkowaniu). 
Fasola mung posiada wiele właściwości prozdrowotnych Wysoka zawartości kwasu foliowego i magnezu wpływa na układ nerwowy, dzięki czemu łagodzi stres. Kiełki fasoli obniżają poziom złego cholesterolu i zawierają dużo antyutleniaczy. Fasola także ma niski poziom glikemiczny, jest ona wskazana dla diabetyków, bo obniża poziom cukru we krwi. Świetnie nadaje się jako składnik gulaszów . Dobrze smakuje zarówno z mięsem jak i z warzywami.

Składniki: fasola mung zielona.

Producent: Bjos

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 400 g
Kraj pochodzenia: Argentyna
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie