Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Fasola czerwona Kidney 400g
Fasola czerwona Kidney to fasola o charakterystycznym, nerkowatym kształcie. Po ugotowaniu idealnie komponuje się w daniach kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej, w daniach jednogarnkowych, farszach, pastach, sosach i sałatkach. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, stanowi główny składnik w wielu potrawach lub jego dodatek, m.in: fasolka po bretońsku, fasola z wieprzowiną,, zupa gulaszowa z czerwona fasolą, sałatki warzywne z dodatkiem czerwonej fasoli. Zawiera witaminy z grupy B, oraz jest bogata w mikroelementy. żelazo, kwas foliowy, cynk, selen, fosfor, wapń, potas i błonnik. Fasola czerwona charakteryzuje się dużą zawartością białka, jego ilość nawet może być większa niż w mięsie ale jest to białko bardziej uboższe w aminokwasy. Tak więc można polecić fasolę osobom, które preferują dietę wegetariańską. Zawiera lecytynę, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie muzgu i odpowiada za koncentrację. Polecane jest spożywanie czerwonej fasoli osobom u, których występują problemy z wiązane z nadkwasotą w żoładku i zgagą. Białko roślinne , które zawiera pomaga w profilkatyce osteoporozy.
Składniki: fasola, woda, sól.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 506 kJ (120 kcal)
Tłuszcz: 0,33 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,12 g
Węglowodany: 19,8 g
w tym cukry: 0,32 g
Błonnik: 6,2 g
Białko: 6,34 g
Sól: 0,5 g
Dodatkowe informacje
Opakowanie zbiorcze: 12 szt.
Waga produktu: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie