Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Komosa ryżowa-Quinoa Bio 250g
Ekologiczna Quiona zwana jest inaczej komosą ryżową. Często stosowana do dań głównych jako substytut dla ziemniaków, kasz, makaronów. Doskonale smakuje również jako dodatek do zup, sosów lub warzyw.
Sposób przygotowania: Jednym ze sposobów przygotowania komosy jest następujący: Na początek zaleca się dobrze wypłukać pod bieżącą wodą komosę aby zneutralizować jej gorzki smak. Następnie po wypłukaniu można spokojnie gotować tym samym sposobem jakim gotujemy tradycyjny biały ryż (10-15 minut). Komosę gotuję się w proporcji 1:2 ( 1 szklanka komosy, 2 szklanki wody)
Składniki: quinoa ekologiczna 100%.
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1532 kJ (363 kcal)
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 62 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 12 g
Sól: 0 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 250 g
Informacja alergiczna: produkt może zawierać sezam, soję, orzechy oraz gluten.