Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Syrop kurkumowo-imbirowy 250ml
Syrop kurkumowo-imbirowy to syrop stworzony na bazie soku z kłącza kurkumy i imbiru. Doskonale się sprawdzi w połączeniu z herbatą i wodą.
Imbir pochodzi z Indii i Chin. Był jedną z pierwszych znanych przypraw w Europie Zachodniej, używany od IX wieku. Imbir ma korzystne właściwości lecznicze. Działa on przeciwzapalnie, pomaga zmniejszyć stan zapalny stawów, przeciwdziała reumatyzmowi i skurczom mięśni.
Imbir skutecznie pobudza krążenie krwi, usuwa toksyny z organizmu, oczyszcza jelita i nerki oraz odżywia skórę. Inne zastosowanie imbiru obejmuje leczenie astmy, zapalenia oskrzeli i innych problemów z oddychaniem dzięki temu iż rozluźnia i pomaga pozbyć się śluzu z płuc. Może również pomóc w gorączce dzięki właściwościom rozgrzewającym, ma także działanie napotne.
Kurkuma charakteryzuje się aromatycznym zapachem i gorzkawym smakiem. Ma silne działanie przeciwzapalne.
Przeciwskazania Syrop imbirowy nie jest zalecany dla osób chorujących na wrzody żołądka. dwunastnicy, nadciśnienie tętnicze i refluks.
Produkt pasteryzowany.
Składniki: cukier, sok NFC z kłącza kurkumy (22%), sok NFC z kłącza imbiru (19%), sok NFC z cytryny (10%).
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1037 kJ (248 kcal)
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 62 g
w tym: cukry: 62 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 250 ml
Kraj pochodzenia: Polska
Proponujemy spożywać syrop w rozcieńczeniu 1:8