Syrop klonowy 250 ml

Syrop klonowy uzyskiwany jest z pnia klonu. Dzięki odparowaniu wody uzyskiwana jest gęsta konsystencja bogata w sole mineralne ważne w prawidłowej pracy serca i układu nerwowego, takich jak wapń, magnez, potas, fosfor i mangan. Zawiera również witaminy z grupy B, niacynę, biotynę oraz kwas foliowy. Warto podkreślić, że syrop klonowy jest mniej kaloryczny niż biały cukier i miód.  Syrop ma lekko gęstą konsystencję, słodki smak, bursztynową barwę i charakterystyczny zapach. Syrop klonowy produkowany jest w Kanadzie i niektórych regionach USA. Wykwintny dodatek do deserów zarówno ciepłych jak i zimnych. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu.

Składniki: syrop klonowy, cukier.


Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1170 kJ (280 kcal)
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 63 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 250 ml
Kraj pochodzenia: Kanada
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie