Pulpety wegetariańskie w sosie o smaku pieczeniowym 420g

Pulpety wegetariańskie w sosie o smaku pieczeniowym to oryginalne gotowe danie wegetariańskie. Doskonale komponują się z gotowanymi lub pieczonymi ziemiaczkami z dodatkiem surówki bądź buraczków. Do smaku i dekoracji można dodać świeżego koperku. Pulpety wegetariańśkie zamknięte w słoiku to tradycyjne Polskie danie, które można zrobić w bardzo krótkim czasie, wystarczy odpowiednio podgrzać przed podaniem. Pulpety najlepiej przelać na patelnię. Podgrzewać na małym ogniu. Smacznego!.

Składniki: woda, olej rzepakowy, cebula, teksturowane białko pszenne 17%, skrobia kukurydziana, kasza manna (z pszenicy) 5%, mąka pszenna 5%, mąka kukurydziana, aromat z ekstraktu drożdżowego, hydrolizaty z białka roślinnego (zawierają soję), bulion wegetariański [maltodekstryna, sól, warzywa suszone (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej rzepakowy, kurkuma,  pieprz czarny, lubczyk liść, naturalny aromat], koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy, zioła, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy = witamina C.

Producent: Primavika

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 702 kJ (169 kcal)
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 8,3 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 0,6 g
Białko: 6,7 g
Sól: 1,0 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 6 szt.
Waga produktu: 420 g
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie
Informacja alergiczna: teksturowane białko roślinne pszenne, mąka pszenna,kasza manna. Zawiera: gluten, śladowe ilości selera i soi.