Musztarda łagodna Bio 170g

Musztarda łagodna ma świetny delikatny smak i aromat. Dobrze smakuje z mięsem grillowanym oraz sprawdza się jako baza do sosów. Musztarda powstaje w wyniku łączenia ziaren gorczycy (zwykle mielonych) z octem. Dodaje się także sól i cukier. Poprzez zastosowanie różnych gatunków gorczycy i sposobu ich mielenia (stopnia rozdrobnienia), a także ze względu na różne proporcje składników i dodatków, powstało wiele odmian musztardy.

Składniki: woda, gorczyca*, ocet zbożowy*, cukier trzcinowy*, sól morska, przyprawy*, przyprawy ziołowe*, przeciwutleniacz: kwas cytrynowy. * – surowce ekologiczne



Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 472 kJ (113 kcal)
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 9,3 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 4 g
Sól: 2 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 170 g
Kraj pochodzenia: Polska 
Informacja alergiczna: gorczyca, produkt może zawierać soję i seler.