Bigos wegetariański 480g

Bigos wegetariański z kapusty białej świeżej i kiszonej z dodatkiem grzybów oraz suszonych śliwek jest produktem bezglutenowym. Szybkie do przyrządzenia (wystarczy podgrzać na małym ogniu) i smaczne gotowe danie zamknięte szczelnie w słoiku. Bigos w wersji wegetariańskiej to doskonała alternatywa dla tradycyjnego bigosu z mięsem. Jeden duży słoik zawiera dwie porcje. Dodatek grzybów i suszonych śliwek podkreśla wyjątkowy smak bigosu. Świetnie smakuje w połaczeniu z makaronem, gotowanym ryżem i ziemniakami w formie puree. Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu trzech dni. Smacznego!

Składniki: kapusta biała 36%, kapusta kiszona 24%, woda, cebula, pieczarka świeża 9%, koncentrat pomidorowy, teksturowane białko sojowe, olej rzepakowy, bulion wegetariański [sól, suszone warzywa(pasternak, marchew, seler korzeń, pietruszka korzeń, por, eler liść, pietruszka nać), olej rzepakowy, kurkuma, lubczyk liść], sól morska, śliwka suszona ,40% (śliwka, mąka ryżowa), grzyby suszone 0,36% (borowik suszony, podgrzybek suszony), przyprawy (zawieraja gorczycę). 

Producent: BJOS

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 243 kJ (58 kcal) 
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 4,5 g
w tym cukry: 2,9 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 3,3 g
Sól: 0,94 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 480 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: teksturowane białko sojowe, seler liść, przyprawy (zawierają gorczycę),