Fasola biała Cannellini 400g

Fasola biała cannellini również znana jako biała fasola pochodzi z południa Europy a konkretnie z Włoch. Fasolę można smażyć, gotować i piec. To też zdrowy dodatek do zup, sałatek i dipów.
Fasola biała świetnie się nadaję do zastosowania w wielu potrawach, m.in: fasolka po bretońsku, fasola z wieprzowiną, sałatka szparagowa z fasolą białą, zupa gulaszowa z białą fasolą, sałatki warzywne z dodatkiem białej fasoli.

Składniki: fasola, woda, sól.

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 486 kJ (116 kcal)
Tłuszcz:  0,37 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,10 g
Węglowodany: 18,2 g
w tym cukry: 0,25 g
Błonnik: 5,9 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,5 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 12 szt.
Waga produktu: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie