Fasola czerwona Kidney 400g

Fasola czerwona Kidney to fasola o charakterystycznym, nerkowatym kształcie. Po ugotowaniu idealnie komponuje się w daniach kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej, w daniach jednogarnkowych, farszach, pastach, sosach i sałatkach. Fasola czerwona świetnie się nadaję do zastosowania w wielu potrawach, m.in: fasolka po bretońsku, fasola z wieprzowiną,, zupa gulaszowa z czerwona fasolą, sałatki warzywne z dodatkiem czerwonej fasoli.

Składniki: fasola, woda, sól.

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 506 kJ (120 kcal)
Tłuszcz: 0,33 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,12 g
Węglowodany: 19,8 g
w tym cukry: 0,32 g
Błonnik: 6,1 g
Białko: 6,34g
Sól: 0,5 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 12 szt.
Waga produktu: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy
Uwagi: produkt sprzedawany również detalicznie