Fasola biała hiszpańska 400g

Fasola biała Jaś to rodzaj fasoli będącej rośliną należący do rodziny bobowatych. Stanowi znakomite źródło białka pochodzenia roślinnego. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, można stworzyć z niej wiele pożywnych i smacznych potraw, m.in: powszechnie znaną potrawę "fasolka po bretońsku", dobrze sprawdza się jako jeden z głównych składników zup (np: zupa gulaszowa z białą fasolą, zupa fasolowa z pomidorami), można wykorzystać ją także jako składnik sałatek warzywnych, z ziemniakami lub ryżem. Zaleca się przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Po otwarciu przechowywać w lodówce (nie w puszce) i spożyć w ciągu 2 dni.

Składniki: fasola biała Jaś* 60%, woda (certyfikowany składnik ekologiczny)

Producent: Italmex

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 393 kJ (93 kcal)
Tłuszcz: 0,5 g 
w tym kwasy tł. nasycone:  0,1 g
Węglowodany: 14,4 g
w tym cukry:  1,2 g 
Błonnik: 7,1 g 
Białko: 7,4 g
Sól: 0,02 g

Dodatkowe informacje

Waga produktu: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy