Wybierz kategorię
- Produkty sojowe
- Pasty, pasztety, masła orzechowe
- Napoje zbożowe
- Bakalie
- Słodycze i przekąski
- Ziarna
- Nasiona do kiełkowania
- Produkty zbożowe
- Barszcze, żury
- Soki
- Syropy
- Przetwory owocowe
- Przetwory warzywne
- Przyprawy
- Produkty bezcukrowe
- Produkty bezglutenowe
- Produkty pszczele
- Wody lecznicze i mineralne
- Herbaty i kawy
- Oleje
- Octy
- Produkty mogące wspomagać leczenie
- Pozostałe produkty
- Batony
- Napoje
Fasola biała hiszpańska 400g
Fasola biała Jaś to rodzaj fasoli będącej rośliną należący do rodziny bobowatych. Stanowi znakomite źródło białka pochodzenia roślinnego. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, można stworzyć z niej wiele pożywnych i smacznych potraw, m.in: powszechnie znaną potrawę "fasolka po bretońsku", dobrze sprawdza się jako jeden z głównych składników zup (np: zupa gulaszowa z białą fasolą, zupa fasolowa z pomidorami), można wykorzystać ją także jako składnik sałatek warzywnych, z ziemniakami lub ryżem. Zaleca się przechowywać w miejscu suchym i chłodnym. Po otwarciu przechowywać w lodówce (nie w puszce) i spożyć w ciągu 2 dni.
Składniki: fasola biała Jaś* 60%, woda (certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 393 kJ (93 kcal)
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 14,4 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 7,1 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,02 g
Dodatkowe informacje
Waga produktu: 400g
Kraj pochodzenia: Włochy