Oblaty śląskie orzechowe 30g

Oblaty Śląskie otrzymały prestiżową nagrodę Perła 2007 na najlepszy polski regionalny produkt żywnościowy. Oblaty to pojedyncze, okrągłe wafle o różnych smakach, pieczone na Śląsku od końca XIX wieku. Ich wypiek zarówno w piekarniach jak i wielu śląskich domach odbywał się w żeliwnej, często zdobionej grawerem formie zwanej żelozkiem albo klyszczami. Delikatny aromat wafli uzyskano przez smarowanie form pszczelim woskiem oraz olejami o posmaku orzechów, migdałów, a nawet zamorskich korzeni. 

Składniki: mąka pszenna, cukier, orzechy laskowe prażone 4,5%, olej rzepakowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromat.

Producent: Visa Bell

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna: 1830 kJ (434 kcal)
Tłuszcz: 9,7 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 9,8 g
Białko: 10,2 g
Sól: 0,036 g

Dodatkowe informacje

Opakowanie zbiorcze: 23 szt.
Waga produktu: 30 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja alergiczna: mąka pszenna, orzechy laskowe prażone 2%.